PORTFOLIO

Sinds de oprichting van de OPA in 2013 heeft de adviesgroep een veelzijdige reeks aan opdrachten uitgevoerd, met verschillende doorlooptijden. Hieronder staat een gevarieerde selectie uit ons portfolio.

Groningen op het Juiste Pad
Gemeente Groningen | 6 maanden

Een analyse van het winkelgebied van de stad Groningen. Door middel van literatuurstudie, interviews en een enquête is de lage penetratiegraad van het winkelgebied in het centrum onderzocht. De vraag die centraal stond in het onderzoek was: “Waarom wordt door de gemiddelde bezoeker slechts een relatief klein deel van het centrale winkelgebied in Groningen bezocht?

Groningen op het Juiste Pad Gemeente Groningen | 6 maanden Een analyse van het winkelgebied van de stad Groningen. Door middel van literatuurstudie, interviews en een enquête is de lage penetratiegraad van het winkelgebied in het centrum onderzocht. De vraag die centraal stond in het onderzoek was: “Waarom wordt door de gemiddelde bezoeker slechts een relatief klein deel van het centrale winkelgebied in Groningen bezocht?”
Bouwstenen voor de Binnenstad
Gemeente Groningen, Groninger City Club | 3 maanden

Bevat een viertal scenario’s voor het gebied ten zuiden van de Grote Markt, in het centrum van Groningen. Dit gebied werd als probleemgebied beschouwd, terwijl er talloze kansen lagen. De OPA heeft, door middel van interviews en (ruimtelijke) analyses, onderzocht op welke manier deze kansen benut konden worden.

wordl oranje
Quick Scan Veelzijdig Harlingen
Royal Haskoning DHV | 1 maand

In de stad Harlingen speelden verschillende projecten tegelijkertijd. Deze quickscan onderzocht waar deze projecten elkaar aanvullen en waar ze overlap hadden. Het doel was om eventuele kansen voor samenwerking tussen de projecten bloot te leggen.

Quickscan harlingen Royal haskoning copy
Evaluatie Innovatie Expo Amsterdam
Ministerie van Infrastructuur en Milieu | 1 dag

In opdracht van het ministerie voor Infrastructuur en Milieu heeft de OPA een bezoek gebracht aan de Innovation Expo te Amsterdam. Ons is gevraagd om op deze dag met een aantal ‘influential persons’ in gesprek te raken en op deze manier kwalitatieve informatie te verzamelen die bijdraagt aan de evaluatie van de Expo.

innovatie expo